Διαμαρτυρία εκπαιδευτών οδηγών για εξετάσεις και νέο σχέδιο νόμου

Συνεντεύξεις Ν. Γρέντζελου στο Open TV και τον ρ/σ Αθήνα 9,84.

Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών διαμαρτυρόμενοι για το "stop" που έχει μπει εδώ και 39 ημέρες στις εξετάσεις καθώς και για το νέο σχέδιο νόμου που προωθεί το Υπουργείο για τα διπλώματα οδήγησης. 
Για το θέμα μίλησε στις πρωινές εκπομπές και το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open TV, καθώς και στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, ο Α' Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Αττικής κ. Νίκος Γρέντζελος.
Πάνω από 30.000 υποψήφιοι οδηγοί -πάρα πολλοί εκ των οποίων χρειάζονται το δίπλωμα για επαγγελματικούς λόγους- βρίσκονται στην αναμονή δεδομένου ότι δεν διεξάγονται εξετάσεις λόγω αποχής των εξεταστών που διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή του επιδόματος εξέτασης.
Ο κ. Γρέντζελος υπογράμμισε ότι "το Υπουργείο έχει καθυστερήσει να φέρει" το σχέδιο νόμου για τη νέα διαδικασία εξετάσεων, με το οποίο υπήρχε η δέσμευση ότι θα υπάρξει και καταβολή του επιδόματος.
Αναφερόμενος στο προωθούμενο σχέδιο νόμου τάχθηκε υπέρ της διαφάνειας που προβλέπεται στη διαδικασία των εξετάσεων. Εξέφρασε, ωστόσο, τη διαφωνία των εκπαιδευτών στην "παραγωγή εκπαιδευτών πολλών ταχυτήτων που οδηγεί σε υποβάθμιση του κλάδου" και τόνισε ότι οι εκπαιδευτές πρέπει να είναι ειδικά εκπαιδευμένοι και να διαθέτουν διπλώματα για όλες τις κατηγορίες. Οι εκπαιδευτές διαφωνούν, επίσης, όπως εξήγησε, με την πρόβλεψη να βρίσκεται εντός του οχήματος μόνο ο εξεταστής, μοναδικό προβλεπόμενο προσόν του οποίου είναι η κατοχή του αντίστοιχου διπλώματος, με αποτέλεσμα -σύμφωνα με τον κ. Γρέντζελο- να τίθεται θέμα ασφάλειας.
 
Δείτε τις συνεντεύξεις του κ. Γρέντζελου στο Open TV (Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018)
 
 

 

Ακούστε τη συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 (Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018):