tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Εκπαίδευση, κατάρτιση και αγορά εργασίας – βίντεο

Δείτε την εισήγηση και τους πίνακες με τα συγκριτικά στοιχεία της Ελλάδας σε σχέση με την ΕΕ

Σημαντικά  στοιχεία για την κατάσταση στο ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης και στη σχέση του με την αγορά εργασίας, παρέθεσε ο επιστημονικός συνεργάτης του ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ  κ. Νίκος Παΐζης.

 

Η εισήγηση έγινε στη διημερίδα «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Μαρτίου 2016. Τη διημερίδα οργάνωσαν ο ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ, η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Ε.Ε.Τ.Ε.Κ.) και η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

 

Δείτε τους πίνακες

 

 

Τα στοιχεία προέρχονται από τη μελέτη του ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ  «ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2015» για την ελληνική πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια εκπαίδευση». Ο κ. Παΐζης παρέθεσε στοιχεία μαθητικού δυναμικού, επιπέδου κατάρτισης, διαρροών, απορρόφησης από την αγορά εργασία και συγκριτικά στοιχεία με την ΕΕ.

 

Δείτε την εισήγηση με τα συγκριτικά στοιχεία της Ελλάδας σε σχέση με την ΕΕ.

 

 

Ολόκληρη η έκθεση

 

Η Ετήσια Έκθεση για την Εκπαίδευση της ΓΣΕΕ συντάσσεται από το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ (ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ), αξιοποιώντας τα δημοσιοποιημένα στοιχεία των εθνικών ευρωπαϊκών και διεθνών βάσεων δεδομένων για την εκπαίδευση (της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, της EUROSTAT και του δικτύου EURYDICE, του OECD και της UNESCO) όπως αυτά αναρτώνται στο διαδίκτυο. Με την στατιστική επεξεργασία των στοιχείων επιχειρείται η συστηματική αποτύπωση των βασικών ποσοτικών χαρακτηριστικών του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και του ευρωπαϊκού και διεθνούς εκπαιδευτικού πλαισίου αναφοράς του (ΕΕ-27), διευκολύνεται η αναγνώριση των «δυνατών» και «αδύνατων» σημείων του και αναδεικνύονται – σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού – οι πιθανές αντιφάσεις που εμπεριέχει και οι ανισότητες που προκαλεί.