Η «αγορά του αιώνα» από την Aegean

Έτσι χαρακτηρίστηκε η συμφωνία μεταξύ μεταξύ Aegean και Airbus για την αγορά έως 42 αεροσκαφών από το γαλλογερμανικό κολοσσό.

Έτσι χαρακτηρίστηκε η συμφωνία μεταξύ μεταξύ Aegean και Airbus για την αγορά έως 42 αεροσκαφών από το γαλλογερμανικό κολοσσό.

 

Η συμφωνία ύψους έως 5 δισ. δολάρια υπεγράφη την Παρασκευή και αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στη χώρα.

Σημαντικό κομμάτι της εθνικής μας κληρονομιάς, το οποίο αναπτύσσεται για να συστήσει την Ελλάδα και την ελληνική φιλοξενία σε ακόμα περισσότερους επιβάτες, χαρακτήρισε ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης την Aegean, κατά την επίσημη υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς νέων αεροσκαφών με την Airbus.

 

«Ξεκινώντας με το όραμα ενός ελληνικού ποιοτικού αερομεταφορέα το 1999, η ελληνική αεροπορική εταιρεία κατάφερε σήμερα να εκτελεί 297 πτήσεις καθημερινά σε 44 χώρες μεταφέροντας πάνω από 114 εκατομμύρια επιβάτες», ανέφερε ο κ. Βασιλάκης, εξηγώντας πως με τη νέα αυτή επένδυση για 42 νέα αεροσκάφη αξίας 5 δισ. δολαρίων–που αποτελεί και τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση επί ελληνικού εδάφους –ανοίγονται «νέες προοπτικές τόσο για εμάς και για τους επιβάτες μας όσο και για τη χώρα».

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Βασιλάκης ανακοίνωσε και μiα ακόμα επένδυση, στην οποία προχωρεί η εταιρεία και αφορά την εκπαίδευση, που αποτελεί την καρδιά της φιλοσοφίας της Aegean, όπως δήλωσε.

«Πέρα από την επένδυση στον πτητικό μας στόλο επενδύουμε και σε προσωπικό 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία εκπαιδευτικού κέντρου με ιδιόκτητους εξομοιωτές πτήσεων για να γίνεται η εκπαίδευση στην Ελλάδα». Το εκπαιδευτικό κέντρο θα ξεκινήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ενώ μέχρι τότε η εταιρεία θα «τρέξει» ένα νέο πρόγραμμα 100 υποτροφιών για υποψήφιους πιλότους καλύπτοντας έως και το 90% της εκπαιδευτικής τους δαπάνης, που αγγίζει συνήθως τις 75.000-80.000 ευρώ.

 

 

Πηγή : kathimerini.gr