Κομισιόν: Πληροφορίες και συστάσεις για την ασφάλεια τροφίμων εν μέσω πανδημίας

Ως έμπορος λιανικής, πώς μπορώ να προστατεύσω τον εαυτό μου και τους πελάτες μου ενάντια στη μόλυνση από άλλα άτομα όταν επισκέπτονται το κατάστημά μου;

Ως υπεύθυνος επιχείρησης τροφίμων, μπορώ να ζητήσω εγγυήσεις από τους προμηθευτές μου όσον αφορά την COVID-19;

Υπάρχει κίνδυνος να προσβληθεί κανείς από τη νόσο COVID-19 μέσω των τροφίμων;

Υπάρχει κίνδυνος να προσβληθεί κανείς από τη νόσο COVID-19 μέσω των συσκευασιών τροφίμων;

Απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα αλλά και πολλά ακόμη δίνει η Κομισιόν σε έγγραφο που εξέδωσε σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων στις ειδικές συνθήκες που δημιούργησε σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση η πανδημία του COVID-19.

Με τη μέθοδο των ερωτήσεων και απαντήσεων, αναλύονται και παρέχονται συμβουλές για θέματα που αφορούν τον κίνδυνο μόλυνσης μέσω των τροφίμων, την παραγωγή τροφίμων, τα τρόφιμα σε καταστήματα, τα τρόφιμα στο σπίτι.

Επιπλέον η Κομισιόν παραθέτει μια σειρά συνδέσμων με πληροφορίες και συστάσεις που δίνουν προς τους πολίτες τους κάθε κράτος-μέλος ξεχωριστά.

Ολόκληρο το έγγραφο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πηγή: meatnews.gr

Β