Μήνας «φωτιά» ο Ιούλιος για τους ελεύθερους επαγγελματίες

1 εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να πληρώσουν μεγάλους φόρους και εισφορές.

1 εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να πληρώσουν μεγάλους φόρους και εισφορές.

Ως αύριο, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες θα πρέπει να καταβάλουν τις εισφορές του Μαΐου. Στο τέλος Ιουλίου οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν και τις εισφορές του Ιουνίου, αλλά και τη τρίτη δόση της εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών 2017 που προέκυψε μετά τον επανυπολογισμό τους με βάση τα εισοδήματα του 2016.

Στις 31 του μήνα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος που προκύπτει από την εκκαθάριση της δήλωσής τους. Ο λογαριασμός είναι βαρύς, καθώς στο εκκαθαριστικό ενσωματώνονται ο φόρος εισοδήματος που επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ εισοδήματος, με συντελεστές που ξεκινούν από 22% και φθάνουν ως και 45%, το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης που επιβάλλεται στους έχοντες εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% ως 10% και η προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος που ανέρχεται πλέον στο 100% του φόρου που προκύπτει από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τέλος από τον Σεπτέμβριο, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι θα βρεθούν σε ακόμα πιο ασφυκτικό κλοιό, καθώς πέραν των προαναφερόμενων φόρων θα πρέπει να πληρώσουν και το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ.

 

Πηγή : insider.gr