Ν. Κογιουμτσής: Δεν επαρκούν τα αντισταθμιστικά μέτρα – Μονόδρομος το «κούρεμα» οφειλών

Παρά τις προσδοκίες των εμπόρων μετά από 2 μήνες lockdown, η κίνηση στην αγορά τις πρώτες 20 ημέρες μετά την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, είναι υποτονική, ανέφερε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alert και το «Ανατρεπτικό δελτίο» (26/04/2021).

Ο κ. Κογιουμτσής απέδωσε την χαμηλή κατανάλωση στην έλλειψη χρημάτων, στην κακή ψυχολογία λόγω των επιδημιολογικών στοιχείων, στις δυσκολίες που δημιουργεί το σύστημα των ραντεβού και των sms, αλλά και στο γεγονός ότι παραμένει κλειστή η εστίαση.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης εκτίμησε ότι δεν επαρκούν και εστιάζοντας στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 σημείωσε πως από τις 600.000 επιχειρήσεις που υπέβαλαν αίτηση φαίνεται ότι οι 400.000 θα μείνουν εκτός, ενώ δεν θα υπάρξει 8ος κύκλος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κογιουμτσής επανέλαβε την πρόταση του Ε.Ε.Α. για «κούρεμα» των οφειλών που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας και ρύθμιση του υπολοίπου σε 120 δόσεις, επισημαίνοντας ότι αυξάνονται και πανευρωπαϊκά οι «φωνές» των μικρομεσαίων για «κούρεμα».

Δείτε το βίντεο: