Ν. Κογιουμτσής στην ΕΡΤ1: Κίνδυνος να μην ανοίξουν χιλιάδες επιχειρήσεις

Μετά την επιτυχημένη κατά βάση αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις ενός κοινωνικού-οικονομικού κινδύνου, απόρροια του lockdown της αγοράς και της οικονομίας λόγω κορονοϊού, αλλά και των επώδυνων τραυμάτων που κουβαλάμε από τη δεκαετή κρίση και ύφεση, τόνισε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «επι-κοινωνία».

Επικαλούμενος τις πρόσφατες έρευνες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, ο κ. Κογιουμτσής μίλησε για τον κίνδυνο να μην ανοίξουν πολλές χιλιάδες επιχειρήσεις, αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα από την Πολιτεία.

Όπως υπογράμμισε, χρειάζεται φθηνό και άφθονο χρήμα με περίοδο χάριτος, κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του φόρου επιτηδεύματος, κεφαλαιοποίηση όλων των υποχρεώσεων σε μία νέα μακροχρόνια ρύθμιση και περαιτέρω αναβολή για επιταγές και αξιόγραφα και περαιτέρω ισχύ του μέτρου καταβολής των ενοικίων με ταυτόχρονη φορολογική ελάφρυνση των ιδιοκτητών των ακινήτων.

Εάν δεν προχωρήσει η πολιτεία σε γενναία μέτρα εμπροσθοβαρή για την αγορά και την επιχειρηματικότητα, δυστυχώς θα χάσουμε το στοίχημα της οικονομικής επανεκκίνησης με άμεσο αντίκτυπο στην απασχόληση και στην κοινωνική συνοχή, σημείωσε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: