Για τον τουρισμό στην Αθήνα μίλησε ο κ. Νίκος Κογιουμτσής, Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο Newsbeast.

Ερωτηθείς ο κ. Κογιουμτσής αν οι τουρίστες αγοράζουν ακριβά αναμνηστικά από τη χώρα μας ή προτιμούν περισσότερα και πιο οικονομικά, ανέφερε πως «εξαρτάται από το πορτοφόλι, αλλά συνήθως προτιμούν πιο οικονομικές επιλογές και περισσότερα είδη».

Ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. τόνισε τη σημασία της προσέλκυσης επισκεπτών με υψηλότερο εισόδημα αλλά και την κρισιμότητα της αναβάθμισης τόσο της ψηφιοποίησης των τουριστικών εμπορικών επιχειρήσεων όσο και των καναλιών διανομής των ελληνικών προϊόντων για τη σταθερή εξυπηρέτηση της εξωτερικής ζήτησης σε ανταγωνιστικές τιμές.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε δει από το “Ελευθέριος Βενιζέλος“, ο τουρισμός είναι αυξημένος κατά 12% με 15% σε σχέση με την περσινή τουριστική περίοδο και πολύ σημαντικό είναι πως έχει αυξηθεί και η διαμονή των τουριστών εντός του λεκανοπεδίου», ανέφερε ο κ. Κογιουμτσής και πρόσθεσε: «Φαίνεται πως κερδίζουμε το στοίχημα της 12μηνης παραμονής στον τουρισμό».

Ερωτηθείς για το ποιες είναι οι σημαντικότερες εθνικότητες τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα και αφήνουν τα περισσότερα χρήματα,  είπε: «Πάντα ήταν και συνεχίζουν να είναι οι Αμερικανοί, οι Καναδοί, οι Αυστραλοί και, από την Ευρώπη, οι Βορειοευρωπαίοι περισσότερο».

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κ. Κογιουμτσής, τελευταία επιστρέφουν και οι Κινέζοι, οι οποίοι λόγω της πανδημίας, είχαν σταματήσει τα ταξίδια.

Πηγή: www.newsbeast.gr