ΟΒΕ: Επικροτούμε τη σύλληψη λαθρεμπόρων καυσίμων

οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για τις κατασχεθείσες ποσότητες των χημικών διαλυτών ανέρχονται σε 43.063 ευρώ

  • Επικροτεί και επισημαίνει η ΟΒΕ

 

Σπείρα που εισήγαγε από τη Βουλγαρία χημικά προϊόντα, με σκοπό τη νόθευση καυσίμων, εξάρθρωσε η αστυνομία, προχωρώντας στη σύλληψη πέντε ατόμων.

 

Πρόκειται για τρεις Ελληνες και δύο αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση πετρελαιοειδών προϊόντων χωρίς άδεια, καθώς και για παράβαση του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα.

 

Επικροτεί και επισημαίνει η ΟΒΕ

 

 

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, με ανακοίνωσή της,

"χαιρετίζει τη νέα επιτυχία της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας που σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και τον συντονισμό του συντονιστικού επιχειρησιακού κέντρου (ΣΕΚ)   εξάρθρωσαν σπείρα που εισήγαγε χημικά από τη Βουλγαρία για τη νόθευση καυσίμων.

 

Η Ομοσπονδία μας έχει καταγγείλει επανειλημμένως την παραβατικότητα στον τομέα καυσίμων που εντοπίζεται κυρίως στη λαθρεμπορία, στη νοθεία, στα ναυτιλιακά καύσιμα, στις εικονικές εξαγωγές, στις ανεξέλεγκτες εισαγωγές επικίνδυνων χημικών υποκατάστατων, στην κλοπή καταναλωτών κ.α. Δυστυχώς, μέχρι τώρα τα φαινόμενα αυτά εξακολουθούν να υφίστανται και να δηλητηριάζουν την αγορά καυσίμων.

 

Η πάταξη της παραβατικότητας απαιτεί συνεχή παρακολούθηση των κυκλωμάτων που την προωθούν σε βάρος των νομίμων βενζινοπωλών, των καταναλωτών και των εσόδων του κράτους. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε "περίεργες" τιμές που πλησιάζουν ή είναι ίδιες με τις τιμές διυλιστηρίου. Πάγια θέση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος είναι η ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των εμπλεκομένων κλάδων στα καύσιμα και η συνεχής απομακρυσμένη παρακολούθησή τους. Μόνο αυτό θα φέρει νομιμότητα στην αγορά των καυσίμων".

 

 

ΑΣΒ