Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. στην ΕΡΤ1: Να ανοίξει το λιανεμπόριο με click in shop

Υπέρ της άμεσης επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου με click in shop, δηλαδή παραδόσεις εντός των καταστημάτων με ραντεβού, τάχθηκε ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι αυτή είναι η ενδεδειγμένη λύση για όλα τα καταστήματα, όχι μόνο για ένδυση, υπόδηση και χρυσοχοεία, καθώς και θα τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και οι καταστηματάρχες θα μπορέσουν να πουλήσουν τα εμπορεύματά τους, ιδιαίτερα σε αυτήν την εκπτωτική περίοδο, ο τζίρος της οποίας πέρυσι ανήλθε στα 5 δισ. ευρώ.

«Χάσαμε την περίοδο των εορτών που αντιπροσωπεύει το 1/3 του τζίρου, αν χαθεί και η περίοδος των εκπτώσεων», τότε τα «λουκέτα» θα είναι πολύ περισσότερα, εκτίμησε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., υπενθυμίζοντας την πρόσφατη έρευνα του Επιμελητηρίου σε συνεργασία με την Opinion Poll σύμφωνα με την οποία 1 στις 4 επιχειρήσεις είναι πιθανό να μην ανεβάσει ρολά μετά την πανδημία.

Ο  κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί οι όροι ένταξης, ενώ λήγει στις 15/1 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων να αναγνωρίζει τα ζητήματα που τίθενται και να διαβεβαιώνει ότι «θα λυθούν όλα προς τη σωστή κατεύθυνση», σημειώνοντας παράλληλα ότι οι πόροι είναι συγκεκριμένοι και γίνεται προσπάθεια να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές απώλειες για τις επιχειρήσεις.

Δείτε το βίντεο: